Studiekeuze

Welke studie past bij mij?
De juiste studie kiezen is soms een lastige keuze, vooral omdat het een hele belangrijke keuze is, die bepalend kan zijn voor de rest van jouw leven. Waarschijnlijk vind je het lastig om in jouw examenjaar van je middelbare schooltijd een vervolgopleiding te kiezen en heb je totaal geen idee welke studie het beste bij jou past. Maar uiteraard kan het ook zijn dat je al wel enig idee hebt welke richting je op wilt, maar twijfel je tussen een paar studies.
Daarom is het erg belangrijk om deze keuze weloverwogen te maken, waarbij het allerbelangrijkste is dat het bij jouw talenten en mogelijkheden past.
Het blijkt dat ongeveer 30 procent van de studenten in het eerste studiejaar afhaakt omdat hij of zij de verkeerde studie heeft gekozen. Dit is niet prettig; want je moet extra kosten maken, je verliest tijd, je zal weer opnieuw moeten beginnen en wennen bij een nieuwe opleiding.
Daarom is coaching en begeleiding door een Studiekeuze-adviseur een uitstekend idee.

Keuzestress is iets dat bij veel scholieren (en hun ouders) voorkomt en waarmee ik je kan helpen. Het is belangrijk dat de studie die jij gaat volgen het beste bij jouw talenten en mogelijkheden past. Want dat laatste staat voorop; het gaat om jouw toekomst waarin jij gelukkig bent en blijft.
Een belangrijke beslissing dus!!

Gestopt met je studie. En nu?
Ik kan je ook begeleiden als je tussentijds met je studie bent gestopt. Veelal ben je teleurgesteld dat jouw keuze niet de juiste is geweest en ben je erg onzeker over de nieuwe studiekeuze die je nu moet gaan maken. Neem contact met mij op en ik zal je begeleiden om deze keer de juiste keuze te maken.


Banen bestaan straks niet meer; taken, rollen en competenties wel!


Intensieve studiekeuze traject

Dit individuele traject helpt je om met meer zelfkennis en vertrouwen een bewuste studiekeuze te maken. Resultaat: een goede basis zelfkennis en een goed inzicht in taken, rollen en competenties die bij jou passen. Zicht op de voor jouw passende leerstijl, het werkveld waarin jij je verder wilt ontwikkelen en waar goede kansen liggen voor de toekomst. Als je wilt regel ik een gesprek met iemand uit het werkveld.

Wat houdt het studiekeuze traject in:

Telefonische of persoonlijke intake

Talent assessment

3 verdiepende coachgesprekken en diverse opdrachten

Een rapportage met mondelinge toelichting, en nazorg

485,00 (incl. btw)

Voor meer informatie of een afspraak

Korte studiekeuze check

Wil je goed onderbouwd het keuzetraject in of twijfel je tussen diverse studies?
Dan bied ik ook de mogelijkheid om in een éénmalige sessie je op weg te helpen om een goede definitieve studiekeuze te kunnen maken.
We gaan samen kijken naar jouw persoonlijkheid, competenties en studierichtingen.
Deze korte studiekeuze check is een laatste onafhankelijke toetsing of je de juiste keuze maakt.


Wat houdt de studiekeuze check in :

Telefonische of persoonlijke intake

Gedegen persoonlijkheidsvragenlijst

Een verdiepend interview (1,5 uur) over persoonlijkheid,
werkveld en passende studierichtingen

200 euro(incl. btw)

Voor meer informatie of een afspraak